CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Senin Yasakçı Zihniyetine Rağmen, Özgürlükler Getirmeye Çalışıyoruz"

05.10.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin dün yeni yasama yılında Meclis’e sunduğu ‘Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi’ni eleştirerek, "Çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu yanıtı verdi:

"Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz."